Kaspersky Lab ha creat una llista de consells per als usuaris que de moment no abandonaran Windows XP.


El passat mes de gener encara el 18% dels equips informàtics de tot el món funcionaven amb Windows XP.


Kaspersky Lab continua oferint suport a Windows XP en els seus productes KESB, KIS i KAV.
El suport per a Windows XP ha finalitzat. Des del dia 8 d'abril el sistema operatiu ha deixat de tenir revisions i noves actualitzacions de seguretat, suport i de contingut tècnic. Això es tradueix en què els equips que segueixin funcionant amb Windows XP són més vulnerables davant qualsevol tipus de ciberamenaza.

Kaspersky-2015

Aquest sistema operatiu té més de 12 anys d'antiguitat i en el mes de gener encara el 18% dels equips informàtics de tot el món funcionaven amb Windows XP, segons dades de Kaspersky Security Network. Els usuaris poden seguir utilitzant aquest sistema operatiu després de la finalització del suport; però, en no rebre actualitzacions automàtiques de seguretat, els seus ordinadors ara són més vulnerables ia més no tindran cap possibilitat de ser parcheados.

 

A les vulnerabilitats del sistema operatiu se sumen les causades per les aplicacions que també han deixat de desenvolupar les seves versions per a Windows XP. Aquests programes es convertiran en una altra porta d'entrada per infectar l'equip, augmentant les possibilitats de rebre un atac.

Des Kaspersky Lab asseguren que només tenint una solució de seguretat que utilitzi tecnologies proactives per defensar d'amenaces noves i desconegudes es garanteix la protecció dels equips amb Windows XP. En canvi, els antivirus bàsics basats principalment en l'exploració de malware conegut són insuficients. En qualsevol cas, l'ús d'un antivirus hauria de ser un recurs provisional ja que aquest tipus de programari deixarà de treballar per a Windows XP tard o d'hora.

"No hi ha dubte que el canvi a un sistema operatiu nou és un inconvenient a causa del cost que això suposa tant per als usuaris com per a les empreses, però utilitzar Windows XP serà cada vegada més insegur i el risc derivat d'un atac podria superar el preu d'instal·lar un de nou ", afirma David Emm, analista de malware de Kaspersky Lab.

No obstant això, els experts de Kaspersky Lab han creat una llista de consells per estar tots aquests usuaris que de moment no abandonaran Windows XP:

En el cas de les empreses, si han de seguir amb XP per diferents raons, com la no compatibilitat d'alguns programaris amb els nous, és recomanable instal · lar un pack sencer d'actualitzacions de Windows Update.

La major part de les amenaces vénen de la Xarxa. És recomanable desconnectar Internet de tots els equips o, almenys, reduir al mínim la connexió.

No utilitzar els productes de Microsoft per a Internet de llar, com Windows Mail o Internet Explorer i instal · lar aplicacions externes com Google Chrome o Mozilla Firefox


Deshabilitar Java i Flash. Si aquestes aplicacions són importants per a algunes operacions de l'equip, cal desactivar almenys el seu llançament automàtic. El mateix cal fer per a Adobe Reader, ja que els arxius PFD són una porta d'entrada per als cibercriminals molt freqüent.


Per a una major protecció, és recomanable limitar el nombre d'aplicacions autoritzades a un llistat de programes de confiança i bloquejar qualsevol programari que es trobi fora d'ella.


Els productes de Kaspersky Lab continuaran amb el suport per a Windows XP tot i el final del suport de Microsoft. La llista de solucions de seguretat que permetran mantenir la compatibilitat amb aquest sistema operatiu són Kaspersky Endpoint Security 10 i les versions actuals i futures de Kaspersky Anti-Virus i Kaspersky Internet Security.